Hva du bør tenke på når du velger gifteringer

Når dere skal velge forlovelsesringer eller gifteringer er det lurt å ta seg god tid og snakke sammen om hva dere begge ønsker. Hvilken prisklasse ønsker dere å legge dere på? Hvordan skal ringene se ut? Hva skal ringene tåle?

Pris
Prisen vil avhenge av mange faktorer, men det er fint å bli enig om hvor mye man ønsker å bruke. Skal dere se på ringer til 5000 kr eller 20 000kr?

Hvordan ønsker dere at ringene skal se ut?
Her finnes det nesten uendelige muligheter! Gult gull, hvitt gull, roségull, kombinasjon av flere farger? Noen par ønsker at herreringen er noe bredere enn dameringen, andre velger samme bredde på begge ringene. Mange damer liker å ha en diamant i ringen sin. De fleste opplever at en ring som er buet innvendig er mest behagelig å ha på fingeren.

Hva skal ringen tåle?
Gifteringen din skal være med deg overalt, derfor vil din hverdag fort sette spor på din ring. Har du en jobb eller fritid der du jobber mye med hendene, vil ringen være ekstra utsatt for å få hakk og riper dersom du velger å ha den på hele tiden. En enkel og solid ring i gult gull vil være et godt valg for deg! En slik ring er lett å pusse opp (du polerer den hos din lokale gullsmed) og ringen vil se fin ut selv om den er litt slitt.

En enkel ring i hvitt gull kan også være et alternativ, men her vil det være nødvendig å rhodinere ringen regelmessig (ca. en gang i året) hos din lokale gullsmed.

Dersom du ikke har en jobb som innebærer mye grovarbeid, eller du er flink til å ta av deg ringen når du trener, gjør hagearbeid, pusser opp osv., kan du fint velge en ring med mer mønster og eventuelt diamanter.

En annen mulighet kan være å kjøpe helt enkle ringer som man bruker hele tiden og så kan hun velge en diamantring som passer til, som hun kan bruke når hun vet at den ikke blir utsatt for unødvendig slitasje.

Det viktigste er at dere velger et ringpar begge synes er fine! Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål.