Våre merker

Askvoll-Haugerud er et firma med røtter tilbake til 1937. Firmaet tilbyr et bredt utvalg av varer som bunadskniver, barneprodukter, korpus og mye mer! Helles gull og sølv fører noen av de 600 produktene firmaet tilbyr, men kan om ønskelig bestille de fleste produktene med rask leveringstid.

Breuning er en fremtredende produsent av smykker i gull og sølv. Spesielt innen gifteringer er Breuning en av de ledende produsentene i Europa. Breuning leverer gifteringer med store variasjonsmuligheter i design. Helles gull & sølv fører flere modeller av gifteringer fra Breunig.

Calypso leverer spreke, morsomme og superlette barne- og ungdomsur. Noen av klokkene er vanntette, slik at de kan bades og dusjes med. Helles gull & sølv fører mange fine modeller av Calypso klokker.

Certina er et av klokkemerkene Helles gull & sølv er forhandlere for. Merket har sine røtter helt tilbake til 1888. Navnet «Certina»( fra latin «certus») betyr trygg/sikker, og passer godt på klokker fra dette merket. Designet er sporty og stilrent, og de fleste modellene passer like godt til trening som til penere bruk. Skal du investere i en kvalitetsklokke du kan ha i mange år fremover, er Certina definitivt verdt en titt!

Christophersen
Etablert for over 100 år siden i Sandnes. Christophersen leverer både «kortreiste» smykker som er designet og produsert “fra bunn av” i Norge, samt varer fra velrennomerte produsenter. Felles for de alle er at det er klassiske varer av høy kvalitet som sluttbruker skal ha glede av i mange år. Helles gull & sølv hjelper deg gjerne med å finne ditt drømmesmykke fra Christophersen.

Club er et av klokkemerkene Helles gull & sølv fører for de yngste. Klokkene er spesiallaget for barn med tydelige og klare tallskiver – noe som gjør det enkelt å lære seg klokken.

Eik Sølv-Plett har sine røtter tilbake til 1954. Dette er en familiebedrift som leverer varer flotte kvalitetsvarer i sølv og tinn, og holder til på Eik (utenfor Tønsberg). Helles gull & sølv fører et stort utvalg av sølvbestikk til barn, og andre flotte gaveartikler til de minste fra Eik.

EMBLA produserer fargerike og iøyenfallende smykker i sølv- og emaljesmykker. Embla ble startet i 1992. I dag drives bedriften av to kvinner som har vært med helt fra starten. Disse to utfører også smykkeproduksjonen selv. Bedriften har et sjarmerende verksted i forbindelse med eget utsalg sentralt beliggende i Risør. Helles gull & sølv fører et stort utvalg av smykker fra Embla.

Sigmund Espeland AS på Årnes er en av Norges største produsenter av smykkevarer i gull og sølv. Firmaet har et brede utvalg av kvalitetsprodukter i gull, sølv, bronse og tinn. Helles gull & sølv fører mange flotte smykker i gull og sølv fra Espeland.

Festina er et spansk kokkemerke, grunnlagt i Sveits i 1902. Merket fører armbåndsur og lommeur. Helles gull & sølv er forhandler av klokker fra Festina.

Frank Helle, født i 1975, fra Byglandsfjord i Setesdal er sølvsmed i 4. generasjon. I 2003 åpnet han gullsmedforretningen med tilhørende verksted i Grimstad. Her håndlages bunadsølv til distriktene Åmli (Aust-Agder), Vest-Agder, Telemark og Setesdal. Siden vi selv lager vårt bunadsølv i samme bygget som du finner vår butikk, kan vi tilby deg som kunde den beste servicen. Alt sølvet er håndlaget med 10 års garanti.

Huldresølv ble etablert i 1994 av fjerde generasjons gullsmed og diplomgemmolog Elise Thiis-Evensen. Huldresølv leverer et helnorsk produkt – laget i Telemark. Resultatet er smykker med en sjel, historie og kvalitet som norske kvinner kan bære med stolthet, glede og god samvittighet – livet ut.

Inex
Det første Inex uret så dagens lys i 1952. Idag er Inex Skandinavias mest solgte ur. Visjonen har fra starten vært å skape ur i dansk design, i god kvalitet til en fornuftig pris. Kolleksjonen til Inex er bred, fra standard og tidløse modeller til mote-riktige og trendy klokker.
Merket leverer også lommeur. Helles gull & sølv leverer et utvalg av armbåndsur fra Inex, og vi har også et godt utvalg av lommeur.

Pia & Per har levert smykker og gaveartikler til barn siden 1946. Produsenten er godt kjent for sine tradisjonsrike sølvsmykker med emalje som i 70 år har gledet store og små. De senere årene er kolleksjonen utvidet med smykker i gull og sølv, bestikk og andre gaveartikler. Helles gull & sølv har stort utvalg i varer fra Pia & Per!

Rikter Svendsen er et firma som holder til i Fredrikstad og er en av våre leverandører av smykkeskrin og oppbevaringsskrin til bunadsølv. Du finner et bredt utvalg av smykkeskrin fra Rikter Svendsen hos Helles gull & sølv.

SON of NOA leverer herresmykker i et stilig og tidsriktig design. Kolleksjonen inneholder armbånd i naturmaterialer som skinn og natursteiner. Smykkene passer like fint til en hvit skjorte, som til en tøff hverdagslook.

Telerosa produserer vakre og praktiske oppbevaringsskrin til bunadsølv i porselen, med et praktisk lufttett indre skrin.
Til sammen har de 90 års erfaring fra porselensindustrien. Deres designer har hatt store suksesser innen porselensdesign og har fått Norsk designråds pris: Merket for god design. Helles gull & sølv fører et utvalg av de flotte Telerosa skrinene!

Th. Marthinsen ble etablert i Tønsberg i 1883, og er norsk design og norsk håndverk. Th. Marthinsen produserer alt fra sølvbestikk til lysestaker, vaser og skåler, kaffekanner og serveringsfat i sølv og sølvplett. Firmaet er i dag ledende i Skandinavia innenfor tradisjonsrike og nyskapende produkter i sølv og andre edle metaller. Th.Marthinsens sølvvarefabrikk har gjennom lang tid vært kjent for tradisjon og kvalitet.

Tyrihans har i over 30 år produsert tekstiler av høy kvalitet. Firmaet har en egen norskdesignet kleskolleksjon, i naturmaterialer som ull og silke. Tyrihans designer og produserer også bunadsko, silkeskjerf og annet tilbehør til bunaden.